Zo ben je helemaal klaar om te snowboarden

Heerlijk door de sneeuw glijden op je snowboard, het is een populaire manier van vakantie vieren voor veel mensen. Op wintersport zie je de snowboards en ski’s dan ook in overvloed terug. Maar voordat je klaar bent om van de piste te gaan, moet je wel het één en ander voorbereiden. Zo check je of je snowboard nog in goede conditie is, maar ook je snowboard bindingen en je softboots zijn het bekijken waard. Zeker als je nog in de groei bent, is het elk jaar noodzakelijk om te kijken of alles nog wel past! Nu nog de juiste kleding en bril uitkiezen en je kunt op weg.

Zorg ervoor dat je goed vastzit

Bij het snowboarden zit je natuurlijk goed vast aan je snowboard. Anders dan bij bijvoorbeeld skateboarden, waar je vergelijkbare bewegingen maakt, kun je niet van een snowboard afspringen tijdens de afdaling. Je softboots en je snowboard bindingen moeten dus perfect bij jouw voeten aansluiten om ervoor te zorgen dat je niet verschuift tijdens het snowboarden. Dit is slecht voor je houding en het is gevaarlijk. Verder is de lengte van je snowboard ook afgestemd op jouw lichaamslengte.

Om zo veilig mogelijk te kunnen sporten is het dus van belang dat alles op jouw afmetingen is ingesteld. Als je een fervente wintersporter bent, zal je waarschijnlijk je eigen spullen hebben. Maar ga je voor het eerst op pad, dan kun je natuurlijk ook veilig alles huren!

Met de juiste kleding op pad

Snowboarden doen de meeste mensen tijdens de wintersportvakantie. Lekker in de bergen met een hoop sneeuw om je heen dus. In die omgeving is het hartstikke belangrijk dat je goed tegen de zon en de kou beschermd bent. Omdat je op zoveel kilometer hoogte zit, is de zon een stuk dichterbij dan in de polder. Zonnebrand met hoge SPF en een goede zonnebril zijn dus een must! Maar natuurlijk ook goede winterkleding is van belang. Zeker omdat bewegen in de sneeuw heel erg vermoeiend is, en je niet snel wilt afkoelen als je even uitrust. Een laag thermokleding met daaroverheen goede wintersportkleding zal dus nodig zijn. Kijk bijvoorbeeld online voor alles dat je nodig hebt voor een goed voorbereide wintersport.