Wat maakt piano spelen interessant?

Piano spelen behoort wellicht tot het meest interessante instrument om te leren spelen. De piano vormt een basis voor het spelen van heel veel andere instrumenten. De tonen en hoogtes zoals op papier zijn het best te leren door middel van piano spelen. Bij Bos Pianoservice weten we dit al te goed en kunnen onze klanten naast een nieuwe piano ook een tweedehands piano kopen. Zo is het zelfs voor de beginnende studenten mogelijk om een goede piano aan te schaffen en te oefenen.

Muziek Begeleider

Ook is de piano vaak leidend in muziek samenstellingen. De piano bepaald hoe de rest van de instrumenten spelen en welke melodie er gevolgd wordt. In een muziek stuk is de kans dan ook vrij groot dat de basis gevormd wordt door een piano. Zo nu en dan wordt er in bepaalde muziekstukken ook gebruik gemaakt van een piano solo en zelfs dan komt naar voren dat de piano toch echt altijd het leidende instrument is.

Mentale Welzijn

Dan is er ook nog het feit dat piano spelen heel goed voor onze mentale welzijn en geheugen is. Om piano te spelen moeten onze ogen het bladmuziek lezen, onze oren luisteren naar de muziek en onze hersenen moeten onze handen begeleiden naar de juiste toetsen. Zo nu en dan bewegen onze voeten ook mee om het volume te bepalen. Onze hersenen zijn dan uitgebreid aan het werk en worden op alle manieren geprikkeld. Zelfs op ons geheugen wordt een beroep gedaan, aangezien al deze handelingen tegelijkertijd toch nog wat oefeningen nodig hadden. Alhoewel al deze handelingen veel kunnen lijken, zorgt het ervoor dat de pianospeler geconcentreerd alle onderdelen van het brein traint. Voor de meer ervaren spelers voelt deze vorm van inspanning niet meer als inspanning en ervaren zij piano spelen vaak als ontspannend.