Tomos onderdelen

Tomos onderdelen: kun je daar nog aan komen?

Van alle brommers, scooters en bromfietsen die er zijn, is de Tomos misschien wel de meest bekende. Ook als je zelf nooit een brommer hebt gereden dan heb je nog ongetwijfeld wel eens zo’n Tomos zien rijden met die grote letters op het zadel. Tomos onderdelen kun je nog altijd aanschaffen, al is het vaak via een specialist. Ze liggen niet meer gewoon in de winkel. Maar als je nog een oude Tomos hebt staan die je op wil knappen, dan zijn er opties.

Tomos onderdelen

Over Tomos

Tomos is een merk dat in de jaren 50 is opgericht in Slovenië. Allereerst verkochten zij hun brommers onder het merk Puch, wat je misschien ook wel kent van de bromfietsen. Door een onhandig opgesteld contract kon Tomos na een aantal jaren zelf zonder de hulp van Puch deze bromfietsen gaan fabriceren. Tomos bestaat trouwens nog altijd en ze worden ook nog gewoon verkocht in Nederland. Wij zijn bij uitstek een scooterland en dus is de Tomos hier erg populair geworden. Maar ook in bijvoorbeeld de Verenigde Staten werd de naam aardig bekend door de jaren heen.

Tomos onderdelen

Je kunt dus nog altijd een Tomos kopen want ze fabriceren nog altijd brommers van dit merk. Heb je echter een oude Tomos staan, dan wil je die misschien wel opknappen. De vraag is dan of je de juiste onderdelen kunt vinden. Gelukkig zijn er specialisten die deze onderdelen inkopen en doorverkopen onder verzamelaars in ons land. Zo kun je die Tomos toch nog nieuw leven inblazen.