Hoe werk je met magnetische verf?

Met magnetische verf kun je prachtige dingen maken! Je kunt eigenlijk ieder oppervlak naar wens met dit product voorzien van magneetkracht. Of het nu gaat om een kast, een deur, een deel van een muur of zelfs een complete muur! De mogelijkheden zijn enorm, je kunt je creativiteit echt de vrije loop laten. Maar als je er zeker van wilt zijn dat jouw project met magnetische verf slaagt, dan is het wel van belang dat je dit op de juiste manier aanpakt. Doe je dit niet, dan loop je de kans dat de magneetkracht niet sterk genoeg is en dat magneten daardoor niet blijven plakken zodra je papieren ermee op wilt hangen. Dat zou natuurlijk zonde zijn!

Werken met magnetische verf

Als je er zeker van wilt zijn dat jouw project slaagt, dan moet je de volgende stappen volgen:

  • de ondergrond goed voorbereiden
  • minimaal drie lagen magnetische verf aanbrengen
  • eventueel afwerken met muurverf, krijtbordverf of andere afwerklaag

Wat houdt het voorbereiden van de ondergrond is? Dat is afhankelijk van hoe het oppervlak er nu uitziet. Gaat het om een kale muur of om onbehandeld hout? Dan is het raadzaam om eerst een primer aan te brengen of een grondverf of voorstrijkmiddel. Onbehandelde oppervlakken hebben namelijk vaak veel zuigkracht en het zou natuurlijk zonde zijn als jouw magnetische verf als het ware opgezogen wordt. Daar is het in verhouding te duur voor. Werk je op een houten oppervlak, dan is de volgende stap uiteraard alles een beetje opschuren. Daarna maak je oppervlak schoon en vervolgens kun je de magneetverf aan gaan brengen. Dit doe je altijd in minimaal drie lagen! Zou je dat niet doen, dan komen de metaaldeeltjes die in deze verfsoort zitten niet overal terecht en dan heb je te weinig magneetkracht. Uiteraard is het ook van belang dat je een goede kwaliteit magnetische verf kiest, anders is de magneetkracht ook niet sterk genoeg.

Afwerking

Heb je dit gedaan, de drie of vier lagen aangebracht van de magnetische verf, dan is het de vraag of je dit nog wilt afwerken en zo ja, hoe. Op zich hoef je magneetverf niet af te werken, maar dit kun je wel doen als je de kleur niet zo mooi vindt. Door de metaaldeeltjes die er in zitten, heeft deze verfsoort namelijk altijd een grijze kleur. Heb jij liever een andere kleur voor jouw eigen magneetbord? Dan kun je afwerken met bijvoorbeeld een muurverf in een kleur naar keuze. Ook kun je ervoor kiezen om over de magnetische verf nog een laag schoolbordverf of whiteboardverf aan te brengen. Op die manier kun je op hetzelfde oppervlak niet alleen maar met magneten iets ophangen, maar er ook nog eens op schrijven! Je ziet, je kunt er dus echt alle kanten mee op en de mogelijkheden zijn groot. Dat maakt het voor veel mensen zo ontzettend leuk om hier mee aan de slag te gaan. Wil jij dat ook doen en wil je er zeker van zijn dat je een goede magnetische verf kiest? Ga dan naar magneetverfmagneten.nl, de specialist op dit gebied!

Lees meer…