Tennistafel

Tafeltennistafel kopen? Lees onze tips

Tafeltennis is een enorm leuk spel dat je met z’n tweeën of vieren kunt spelen. In de kantine van de sportvereniging of op kantoor heb je vast en zeker het spel al eens gespeeld. Of bij iemand thuis die in een tafeltennistafel heeft geïnvesteerd. Je kunt ook zelf een tafeltennistafel kopen als je het een leuk spelletje vindt, maar waar moet je dan op letten? In deze blogs geven we handige tips over de aanschaf van een tafeltennistafel.

Tafeltennistafel kopen? Let op de afmetingen

Het eerste waarnaar je kunt kijken is naar de afmetingen van een tafeltennistafel. De standaard tafels zijn vaak 2,74 meter lang en 1,52 meter breed. Zo’n tafel neemt dus wel wat ruimte in beslag. Heb je die ruimte niet? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een mini tafel. Die is wat kleiner en ook makkelijker neer te zetten. Het zorgt wel voor een andere speelervaring, maar dat moet je dan ook voor lief nemen.

Voor binnen of buiten

Je kunt ook een tafeltennistafel voor binnen of buiten aanschaffen. Als je bijvoorbeeld binnen geen ruimte hebt, kan een tafel voor buiten een betere keuze zijn. Maar dan moet zo’n tafel wel stevig en weersbestendig zijn. Dat zijn tafels voor binnen niet. Die zijn vaak van lichtere materialen gemaakt en van materialen die niet tegen de kou en de regen kunnen. Met als gevolg dat deze tafels die buiten worden gebruikt binnen een afzienbare tijd vervangen moeten worden, omdat bijvoorbeeld het speelveld is kromgetrokken. 

Tennistafel batje

Inklapbare tafeltennistafel kopen

Je kunt ook een inklapbare tafeltennistafel kopen als de ruimte beperkt is. De tafel is dan als het ware op te vouwen en aan de kant te zetten. Vaak zijn ze nog wel te groot om ze bijvoorbeeld in een kast neer te zetten, maar je zou ze eventueel wel onder het bed kunnen schuiven. Om maar een dwarsstraat te noemen. Misschien is het dan ook wel handig om gelijk een model met wieltjes te kiezen. Dan hoef je de tafel namelijk niet te sjouwen, maar je kunt ‘m dan eenvoudig aan de kant rijden.

Dikte van het speelveld

De dikte van het speelveld heeft invloed op de speelervaring. Standaard hebben tafeltennistafels een blad met een dikte van 15 millimeter. Hoe dikker het blad, des te beter de bal ook stuitert. Dat is iets om rekening mee te houden. De bladen van tafels voor binnen zijn doorgaans 15 mm of dunner, terwijl robuustere tafels en tafels voor buiten bladen kunnen hebben die wel 25 millimeter dik zijn. 

Tafeltennistafel kopen? Let op de garantie

Ga je een tafeltennistafel kopen? Kijk dan ook even naar de garantie. Op de meeste tafels zit twee jaar fabrieksgarantie, maar er zijn ook merken en modellen die een langere garantie aanbieden. Soms is het mogelijk om een aanvullende verzekering of uitgebreide garantie aan te schaffen, zodat je bij defecten daar aanspraak op kunt maken. Omdat een tafeltennistafel relatief prijzig is, is het wel slim om hier extra op te letten. Zodat je ook lang plezier hebt van je spel.Vergeet niet om ook een tafeltennisbatje aan te schaffen!