spuitcabine

Spuitcabine voor het poetsen van de boot

Een spuitcabine is heel erg handig om een boot in schoon te maken. Samen met mijn vader ging ik opzoek naar een bedrijf die daar over beschikten. Wij willen namelijk de boot een grote schoonmaak beurt geven voordat de zomer begint. Hij heeft de hele winter in de opslag gestaan en nu het weer lekkerder weer wordt kunnen wij eindelijk weer varen. Dat is echt mijn favoriete activiteit om samen met mijn vader te doen. Als sinds ik jong ben gaan wij elke zomer er samen op uit. Hij heeft me leren sturen toen ik oud genoeg was. Het is iets wat mijn vader en mij dichterbij elkaar brengt.

Boot

Spuitcabine voor het beste restultaat

Omdat onze boot best groot is, is het een hele klus om hem schoon te krijgen. Daarom is de spuitcabine de beste optie. Het bedrijf Yacht Cleaning International sprak ons het meeste aan. Zij hebben al meer dan 18 jaar ervaring met het schoonmaken en polijsten van boten. Aan hen vertrouwde mijn vader en ik onze boot wel toe. Het fijne was dat zij niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant konden schoonmaken. Er zat een grote koffievlek op de bank die zij er zonder moeite uit kregen.

Boot

Weer helemaal schoon

Naast dat het bedrijf onze boot weer helemaal schoonmaakte, hebben ze de boot ook gepolijst. Door het zeewater en het afval daarin kan de lak van de boot aangetast worden. Het is dan goed om eens in de zoveel tijd je boot te laten behandelen. Zo krijgt hij zijn originele kleur weer terug en glans die als nooit te voren. Mijn vader en ik zijn echt heel erg blij met de samenwerking met dit bedrijf. Zij communiceren alles heel duidelijk en houden ons op de hoogte. Wij zullen in de toekomst hier zeker weer naar toe gaan als de boot weer eens schoongemaakt moet worden.