Hoe is  Ralph Lauren ontstaan?

Met een vermogen van meer dan $ 6,8 miljard is de Amerikaanse modeontwerper Ralph Lauren een van de meest winstgevende en bekende namen in de mode-industrie. Hij is opgegroeid in de armere wijken van de Bronx, New York, als zoon van een joods immigrantenpaar. Verder in zijn leven ging hij in bij leger, hij was hier werkzaam als klerk. In 1968 veranderde hij het roer en startte hij met het kledingmerk Polo. De rest is natuurlijk geschiedenis en bekend bij de mensen.

Dus wie is de man achter het modehuis?

Laten we kijken. Het verhaal van Ralph Lauren geboren in Ralph Lipschitz in oktober 1939, was hij de jongste van vier broers en zussen. De familie worstelde en Ralph sprong in de fantasiewereld van de film om aan de realiteit te ontsnappen. Zijn achternaam had hij laten veranderen in Lauren vanwege pesterijen in het verleden. Volgens de biograaf Michael Gross, die het boek schreef, the real life of the real thing: Ralph Lauren, gebruikte Lauren zijn briljante verbeeldingskracht om zich te verdiepen in de fictieve wereld van de filmgrootheden. Deze vindingrijkheid betekende later zijn succes in de mode-industrie. Hij benadrukt ook de kostuums die gedragen werden in Great Gatsby, wat suggereert dat de filmindustrie een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn succesverhaal.

 

Eerdere werkzaamheden van Ralph Lauren

Hij trad in 1962 op 23-jarige leeftijd toe tot het Amerikaanse leger en werkte in 1964 als klerk bij Brooks Brothers, het oudste herenkledingmerk van Amerika. Later werkte Lauren voor de beroemde stropdasmaker Bo Blumel. In 1967 haalde hij de CEO van het bedrijf over om zijn eigen stropdas te ontwerpen, en Ralph Lauren Corporation was geboren. Door zijn liefde voor sport startte hij met het iconische merk Ralph Lauren Polo. Wat er hierna gebeurde is natuurlijk bij iedereen bekend, een fashion icon was ontstaan.